Tankográfia - Audió Tankográfia - Audió

DOLGOZZÁTOK FEL! 2016.

A 26 felvételt tartalmazó válogatás alcíme a „Mások dalai tőlünk, a mi dalaink másoktól”, lényegre törően összefoglalja, hogy ezúttal nem egy hagyományos Tankcsapda album készült el. A „Dolgozzátok fel!” olyan egyedülálló kezdeményezés, ami két korongon keresztül mutatja meg, hogy hogyan lehet összekötni a magyar könnyűzene szinte valamennyi korszakát, műfajbeli korlátok nélkül. Milyen az Omega tankcsapdásan, vagy milyen a Tankcsapda „majkásan”?! Sokszínűsége vitathatatlan, mégis a „Dolgozzátok fel!” tökéletesen tankcsapdás maradt. Tankcsapda dalszövegek új zenei köntösben, rock, pop, metal előadók egyéni értelmezésében. És klasszikus magyar rock/metal dalok tankcsapdásan, egyéni felfogásban és hangszerelésben.


JUBILEUM 25. FŐNIX CSARNOK KONCERT

A 2014-es, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncert teljes anyaga két-két DVD-n illetve CD-n egyben. A négy lemezes kiadvány nem csak csomagolásában lett exkluzív és egyedülálló, hanem árképzésében is, mindössze 1490 forintos áron került forgalomba. A minőségre a felvételnél és az utómunkálatnál használt csúcstechnika a garancia, illetve a koncertfilmet az a Király István vágta, aki Antal Nimród mellett, a Metallica filmen is dolgozott. A dupla DVD-nek továbbá filmes intrója is készült, amit több országban vettek fel. Forgattak Magyarország mellett például Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és a Magyar Honvédség szolnoki helikopter bázisán is.


URAI VAGYUNK A HELYZETNEK 2014.

2014-ben a megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő zenekar épp a hivatalos születésnapra tervezte az új sorlemez megjelenését.
Ez egy izmos, erőteljes, jó hangzású, zenei és szövegi értelemben is tartalmas lemez, a valaha készült három legerősebb lemezünk egyike. Ennek az az oka, hogy kerek a történet a szó mindenféle értelmében. Hangzásában, tartalmában, mondanivalójában, a dalok jellegében, borítóban.
Az album két évvel a ’Rockmafia Debrecen’ után jelent meg. A 11 dalt ezúttal a SuperSize stúdióban rögzítették, Varga Zoli hangmérnök segítségével.
Az új hangzás és látásmód mellett a másik szembetűnő változás, hogy a megszokottól eltérő a lemez borítója is.
Nagyon régen volt már a Tankcsapda történetében olyan borító ahol a zenekar szerepel, és nagyon régen volt már olyan lemezborítónk is, ami rajzos, nem fénykép. A borító azt mutatja, hogy valaki akar látni, akar hallani, akar beszélni, csak nem tud, nem képes rá, mert valaki, vagy valami megakadályozza ebben.


IGAZI HIÉNÁK 2013.

Az "Igazi hiénák" különleges gyűjtemény, a dal pedig az Argo 2. film egyik filmzenéje is egyben. „Árpa Attilával évekkel ezelőtt, az Argo kapcsán ismerkedtünk össze, hiszen szerepelt a ’Mennyország tourist’ című dalunk a filmben. Azóta jóban vagyunk, tavaly ő rendezte a "Hatalom nélküli rend" klipjét és nem véletlen, hogy abban is az Argoban ismert karakterek szerepelnek. Ez a szerzemény nyolc, korábban lemezen nem hallható stúdiófelvétellel és két jól ismert dal újragondolt verziójával egy különleges Tankcsapda gyűjtemény részeként jelent meg.

ROCKMAFIA DEBRECEN 2012.

A lemez megjelenését - a tagcserét követően érthető módon - a szokottnál is jóval nagyobb várakozás előzte meg. A felfokozott figyelem és érdeklődés végig kísérte az album teljes előéletét a próbahelyen és a stúdióban is ennek ellenére minden különösebb görcs nélkül álltak össze a dalok. Az album (eddig több mint huszonötezer eladott példány!) és a hónapokon át tartó turné sikere egyértelműen megmutatta, hogy a Tank nem esett csapdába és továbbra is jó úton jár.

HATALOM NÉLKÜLI REND 2012.

Árpa Attila rendezésében, a VOLT Fesztiválon debütált a "Hatalom nélküli rend" klipje. „Az biztos, hogy ez a klip nem elsősorban a zenekar tagjairól szól, bár mi is felbukkanunk benne. A klip története elég karakteres és „életszagú”, a dal sem éppen a bulizós vonal, de mindenképpen könnyedebb, mint a március végén megjelent „Mi a f..sz van?”. „A klip három férfinak a gyerekkorát eleveníti fel, akik a 70-es években tulajdonképpen bandáztak, gengszterkedtek, de leginkább vesztesek voltak az életben.” – foglalja össze a történetet a rendező. „Hogy ki a három férfi az legyen titok, a klip végén kiderül, egy biztos, hogy nem a zenekar tagjai…”
A 2012 novemberében megjelent album előzetes kislemeze.

MINDEN JÓT 2009.

A megalakulás huszadik évfordulóján megjelent lemez - utólag visszatekintve – valóban egyfajta fordulópont volt a zenekar életében. A dalok születése és az album felvétele is eltért az addig megszokottól (volt olyan kritika ami azt írta, hogy olyan a hangulata mintha a tagok a lemez készítése közben egyszerre egy időben soha nem lettek volna jelen a stúdióban, és tényleg…) ennek ellenére sok kedvencet rejt!

KÖSZÖNET DOKTOR 2009.

A Köszönet, doktor a Tankcsapda együttes 2009-ben megjelent második promóciós kislemeze, amely az ugyanebben az évben kiadott Minden jót című nagylemezt volt hivatott felvezetni.

ELEKTROMÁGNES 2007.

Az Elektromágnes album a Tankcsapda együttes 2007-ben megjelent koncertlemeze. A felvételek a 2006-2007-es Mindenki vár valamit lemezbemutató-turné különböző helyszínein készültek.

MINDENKI VÁR VALAMIT 2006.

A Tankcsapda „fekete albuma”, a kétezres évek egyik legfontosabb Tank-lemeze amit a megjelenést követő turné és a Kisstadion koncert (lásd még: ’Rock a Nevem’ klip) koronázott meg. Hét évvel a megjelenése után most újra itt van a ’Nem kell semmi’ a ’California über alles’ vagy a ’Hiányzol’.