Hírek Hírek

Június 12-én minden kiderül!

Több mint 600, képekkel gazdagon illusztrált oldallal jön az új Tankcsapda könyv! A 'Liliput Hollywood - A kendőzetlen igazság' nagyon más lesz, mint amit eddig megszoktál. 

Az elmúlt harminc évre visszatekintve, ki tudja megmondani, hogy a Tankcsapda mikor érkezett el a csúcsra? Melyik esemény, korszak, év, siker, élmény, vagy díj alapján mondhatjuk azt, hogy ez az 1989-ben alakult debreceni rockzenekar már nem tud tovább lépni felfelé. Az elmúlt évek alatt sok eredményes csúcsdöntés született, valahová, valamilyen módon mindig felértek. De ne feledjük, a csúcsot nem nézőszámokban kell mérni, sem extraprofitban, vagy a koncertek darabszámában. A csúcs az, amit ők annak éreznek, kihívásként élnek meg, minőségben és sikerélményben, amiben többek lehetnek másoknál. Klippremierrel meg koncerttel mondjuk a MOL-kúton, azzal, hogy őrjöng a tömeg az Andrássy úton vagy az Erzsébet hídon, miközben feldolgoz a szakma, te feldolgozod a szakmát, téged játszik a Metallica. Harminc év alatt hazugság lenne azt mondani, mindig csak felfelé ment a szekér. Felgyorsult a világ, új fogalom lett a tartalomszolgáltatás, jöttek a közösségi oldalak, felborult a lemezpiac, változott a zeneipar. Átalakult minden. Ilyen körülmények között kellett a Tankcsapdának is sok év rutinját újragondolni és a régi beidegződéseket eldobni azért, hogy talpon maradjon. Stratégiát kellett váltani, hogy a zenekar harmincéves korára is tényező legyen. Közben meg lett a Tankcsapda -jelenség. A jelenségbe sok minden belefér már. Nem csak a káromkodás, a lázadó, olykor közönségesnek tűnő szövegek, a hangos dobolás meg gitározás. Önálló branddé vált, amit magáévá tett az értelmiségtől a kétkezi munkásig, a tinédzsertől a nagymamáig mindenki, hiszen generációk jönnek-mennek.

Ebben a könyvben egyrészt őszintén szó van a múltról, másrészt a három zenész megnyílt egy olyan szakembernek, aki falakat és tabukat döntögetett. Egy pszichológus, akinek beszélnek magukról, egymásról, a környezetükről. Kortünet ez a könyv – a Tankcsapda szemüvegén keresztül – a zeneiparról, és bizonyíték arra, hogy egymásról is lehet őszinte véleményt alkotni. Ami itt elhangzik, az a kendőzetlen igazság Sidiről, Lukácsról és Fejesről.